Homeopatija i migrene

Migrena je opisana kao epizodična glavobolja koja utiče na jednu stranu glave koja može izazvati mučninu. Bolne epizode ​​migrene su obično u talasima i traju pola sata.

Uzrok migrenoznih glavobolja

Precizni uzrok ostaje nepoznat. Na primer. Pokazano je da je migrena vaskularni poremećaj. Klinička opservacija takođe pokazuje da uzrok migrena često može biti psihosomatskog porekla.
Brojne nezavisne studije čak su otkrile da većina bolesnika kod migrene pokazuje manje ili više sledeći obrazac ponašanja: savesnost, konstantan konflikt sa okolinom, visok nivo očekivanja. Migrenozne glavobolje se češće javljaju kod žena.

Simptomi migrene

Migrena je subjektivno iskustvo. Bol može početi sa jedne strane, a zatim se proširiti na drugu. Područje oka je često pogođeno migrnom. Bol je obično jak i povezan sa mučninom i opštim neugodnostima. Epizode ​​bola mogu biti povremene. (dnevno, nedeljno, nedeljno, mesečno ili godišnje). Migrene treba razlikovati od drugih sličnih bolnih stanja, pri čemu glavobolja može biti zbog visokog krvnog pritiska, trigeminalne neuralgije, temporalnog artritisa itd.

Homeopatski pristup u lečenju migrena

Migrena je uzrokovana neravnotežom tri elementa životne energije (fizički, emocionalni i duhovni nivo). Lečenje migrene sa homeopatijom je holistički i personalizovani pristup.
To znači da homeopatija veruje da je migrena poremećaj ličnosti i stoga lečenje treba odrediti samo dubinom proučavanja ličnosti pacijenata. Ovaj pristup pomaže u uspešnom rešavanju više slučajeva migrene.