Homeopatija i štitna žlezda

Konvencionalno lečenje štitne žlezde uključuje doživotne lekove ili operacije. Homeopatija je najbolji način lečenja štitne žlezde bez ikakvih neželjenih efekata, a takođe je i bezbolna procedura za izlečenje i trajno olakšanje.

Konvencionalni lekovi podrazumevaju uzimanje suplemenata hormona. Homeopatski tretman štitne žlezde stimuliše njeno funkcionisanje tako da može sama proizvoditi neophodne hormone.

Imunološki sistem čoveka je pod stalnim napadom toksina iz vazduha, vode i hrane. Ovi zagađivači previše stimulišu naš imunološki sistem, stvaraju autoimune reakcije i oštećuju funkciju štitne žlezde. Homeopatskim tretmanom štitne žlezde pruža se tretman sa fokusom na poboljšanju funkcije štitne žlezde prirodnim sredstvima. Lekovi će stimulisati telo da reaktivira lučenje štitne žlezde. U lečenju štitaste žlezde homeopatski tretmani pomažu u povećanju energije, poboljšanju cirkulacije i na taj način pomažu u balansiranju hipo i hiper tiroidnih funkcija. Mogu se koristiti i kao pomoć za regulisanje funkcija hipo i hiper-tiroidne žlezde.

Homeopatski tretman štitne žlezde može smanjiti zavisnost od spoljne suplementacije hormona i osigurati dobro zdravlje uopšte.

Funkcija štitne žlezde

Štitna žlezda, mala žlezda koja se nalazi ispod  vrata, ima više funkcija nego što ste ikada mogli zamisliti. Štitna žlezda može da kontroliše vašu težinu, reguliše energetski nivo, učini da vaše raspoloženje bude dobro, ali takođe može stvoriti poteškoće čak i pri začeću deteta. Štitnw žlezda reguliše kako telo koristi i čuva energiju i učestvuje u radu drugih organa unutar tela.

Problemi sa štitnom žlezdom

Problemi sa štitnom žlezdom  počinju kada žlezda postane ili hiperaktivna ili hipoaktivna i proizvodi veće ili niže količine hormona nego što to telo traži. Štitna žlezda može izazvati višestruke probleme ako ne funkcioniše pravilno. Ona proizvodi tiroidne hormone koje koristi skoro svaka ćelija u telu. Za normalno funkcionisanje tela, hormoni moraju biti proizvedeni i izlučeni u određenim količinama. Ako tiroidna žlezda ne funkcioniše ispravno, to može izazvati teškoće u obavljanju mnogih aktivnosti.