Zanimljive teme » Ortomolekularna medicinaOrtomolekularna medicina

Dva puta dobitnik Nobelove nagrade i otac moderne hemije, biohemije i genetike Linus Pauling, napravio senzacionalano otkriće. Otkrio je da ljudi ne obolevaju od bakterija i virusa, ali zato postoje nedostaci mnogih hranjivih materija u ćelijskom nivou, koje su neophodne za ćelijske funkcije. To su uglavnom vitamini, minerali, elementi ,u manjim količinama… itd Pauling je nazvao ovo prave molekule i dao je termin “Ortomolekular”da opiše to.
Ortomolekularna medicina bavi se praćenjem i vraća ove vitalne hranjive materije. Ortomolecularna medicina snabdeva značajne doze tih elemenata i njihova kombinacija, oralno ili intravensko daje sjajne rezultate pogotovo kod hroničnih “neizlječivih” bolesti, da tradicionalne medicina ne može objasniti i liječiti.

Pauling je također predložio da se svi ovi nedostaci nastaju kao posljedica degradirane industrijske hrane, zagađene vode i vazduha koji udišemo, kao i stresa svakodnevnog života.

Ortomolekularna ishrana

Ortomolekularna ishrana razvila se u Grčkoj, a temelji se na istraživanjima Hipokrata i Linus Pauling. To je pionirski naučni način ishrane i detoksikacija telesnih ćelija da bi ostali mladi, snažni i zdravi. Ona koristi posebno dizajnirane od Britanskih i Grčkih naučnika Orthomolekularne inovativne proizvode koji neguju i vrše detoksikaciju svih ćelija... Rezultat je energija, snaga, kondicija i visok nivo psihosomatskog zdravlja.

Ortomolekularna metoda

Ortomolekularna metoda je rezultat kliničkog iskustva s nevjerojatno terapijskim i preventivnim efektima na hiljadu ljudi, a zasniva se na pet osnova:

U pet temelja Ortomolekularne ishane spada:

  • Smanjenje i kontrola upale
  • Naučna detoksikacija
  • Gastrointestinalno regulisanje
  • Naučna dijagnoza i zamena pojedinih ortomolekularnih nedostataka
  • Ortomolekularna kontrola anksioznosti