Homeopatija i lečenje » Problemi u seksualnom životu

  • Homeopatski tretmani

    Problemi u seksualnom životu

    KONTAKTSeksualni problemi

Nedostatak želje za seksom

Nedostatak želje za seksom uzrokuje psihički stres i depresija, strah od neželjenih trudnoća, anksioznost u performansama i često dosada. Oznake poput „hladnoća“ sada su zastarele. Ako nema ravnoteže u polnim hormonima može doći do promena libida ,to može biti zbog hormona testosterona. Nivo testosterona može se smanjiti ,problemima u jetri, bubrezima, umoru, , depresiji i anksioznosti, kao i lekovima za lečenje visokog krvnog pritiska, povećanog apetita i alkohola. Takođe, proizvodnja testosterona kod muškaraca polako se smanjuje s dobi.

Kratkoročni gubitak interesa za seks kod žena, to je prirodno ,nakon porođaja ili hirurške ginekološke operacije. Takođe, uzimanje kontracepcijske pilule i hormonske terapije utiču na želju za seksom. I ovde je pristup metodama lečenja homeopatije učinkovit.

Bolan seksualni odnos

Ponekad seks može biti bolan za žene zbog vaginalne infekcije, infekcije mokraćnog trakta ili endometrioze. Takođe, suvoća vagine može uzrokovati nelagodu i bol kod oba partnera. Homeopatski tretman fokusira se na ukupnu sliku simptoma tela, a ne samo na sliku bolesti od koje osoba pati, može dati veoma dobre rezultate.